EUCLIDISCHE MEETKUNDE PDF

In de meetkunde worden twee figuren congruent (Lat: congruens, overeenstemmend, passend) genoemd als de ene isometrisch in de andere getransformeerd. De euclidische meetkunde is een wiskundig systeem dat wordt toegeschreven aan de Griekse wiskundige Euclides van Alexandrië. Zijn werk, de Elementen. English-Dutch Dictionary: Translation for euclidische meetkunde.

Author: Mazuzahn Zunos
Country: Central African Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Love
Published (Last): 23 August 2010
Pages: 109
PDF File Size: 20.36 Mb
ePub File Size: 15.9 Mb
ISBN: 632-1-84674-538-4
Downloads: 34737
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gonos

Pons asinorum (meetkunde)

Twee driehoeken zijn congruent als twee zijden van de eerste driehoek even lang zijn als twee zijden van de andere driehoek en de ingesloten hoeken even groot zijn. Het overblijvende geval HHH betekent slechts dat de beide driehoeken gelijkvormig zijn.

In andere projecten Wikimedia Commons. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Twee figuren heten direct congruent als zij na verplaatsing zonder spiegeling precies over elkaar heen passen.

Twee driehoeken zijn congruent als ze voldoen aan een van de volgende vier congruentiekenmerken. In de meetkunde worden twee figuren congruent Lat: Eenvoudig gezegd euclidiische twee figuren congruent als zij na een geschikte verplaatsing precies op elkaar passen.

  GIMSON A.C.AN INTRODUCTION TO THE PRONUNCIATION OF ENGLISH PDF

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 25 mrt om Twee driehoeken zijn congruent, als elk van de drie zijden van de ene driehoek even lang is als een zijde van eeuclidische andere driehoek.

Categorie:Euclidische meetkunde – Wikiwand

Twee rechthoekige driehoeken zijn congruent als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de ene driehoek even lang zijn als de schuine zijde en een rechthoekszijde van de andere driehoek.

Congruente figuren hebben alle eigenschappen gemeen.

Van congruente driehoeken zijn de overeenkomstige hoeken gelijk. Dit is in het algemeen niet het geval bij congruente, maar gespiegeldefiguren.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Twee driehoeken zijn congruent als een zijde van de ene driehoek even lang is als een zijde van de andere driehoek en de aanliggende hoeken in de ene driehoek gelijk zijn aan de aanliggende hoeken in de andere. Als twee hoeken van euc,idische driehoek gelijk zijn aan twee hoeken van een andere driehoek, zijn ook de andere hoeken aan elkaar gelijk, aangezien de som van de drie hoeken graden is.

  ANNE MCCLINTOCK SOFT-SOAPING EMPIRE PDF

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Deze congruentiekenmerken zijn direct bewijsbaar uit de bovenstaande definitie van congruente driehoeken. Overgenomen van ” https: Twee driehoeken zijn congruent als in de ene driehoek een zijde even lang is als een zijde van de andere driehoek, een aanliggende hoek in de ene driehoek gelijk is aan een aanliggende hoek in de andere en de beide overstaande hoeken aan elkaar gelijk zijn.